Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Kom jij als student wonen in Rotterdam? In de Stad helpt je op weg!

23 augustus 2018

De zomer komt tot zijn einde en een nieuw studiejaar staat voor de deur. Kersverse studenten staan te trappelen om in een compleet nieuw leven te duiken en maken zich klaar om te gaan wonen in Rotterdam. Ben jij een van de 4000 nieuwe studenten en heb jij je de afgelopen week ondergedompeld in het Rotterdamse tijdens de Eurekaweek? Wij van In de Stad heten je van harte welkom!

Tijdens de Eurekaweek ben je vast al bekend geworden met alle highlights van Rotterdam, maar om je écht wegwijs te maken geven wij tips die je absoluut niet mag missen.

Foodspots  

Als student heb je niet altijd zin om een gezonde maaltijd in elkaar te flansen. Gelukkig is Rotterdam rijk aan leuke zaakjes waar je heerlijk kunt ontbijten of lunchen. Heb je trek in een real American breakfast? Dan ben je bij By Jarmusch aan het juiste adres. Liever wat later op de dag de deur uit voor iets gezonds? Hop dan zeker eens langs SLA, Anne & Max of Thoms.  Heb je een katertje van de avond daarvoor? Scoor dan een echt Rotterdams patatje bij patatkoning Bram Ladage.

Art & Culture

Wonen in Rotterdam? Dan word je gegarandeerd blootgesteld aan de bruisende creativiteit van de stad. Bekende musea als Kunsthal Rotterdam en Boijmans Van Beuningen hebben geregeld inspirerende tentoonstellingen waar je je ogen uitkijkt. Heb je zin in een goede, culturele film? Dan kun je terecht bij Kino Rotterdam. Voor je portie creativiteit hoef je overigens niet per se naar een museum of bioscoop: op de Witte de Withstraat – dé artstreet van Rotterdam – vind je tal van vindingrijke conceptstores, cafeetjes en multiculturele eetgelegenheden.

Socialize

Als je als kersverse student komt te wonen in Rotterdam, kan dat best wel eens spannend zijn. Socializen om nieuwe vrienden te maken is dan ook erg belangrijk. Gelukkig kent Rotterdam een hoop leuke spots om nieuwe mensen te leren kennen! Bokaal is een van de meest bekende borrelplekken onder Rotterdammers, maar ook de Huismeester is een gezellige plek voor je vrijdagmiddagborrel. Ben je meer op zoek naar een festivalsetting? Dan zijn Containerbar Noord, Keilecafe en Biergarten de perfecte plekken voor jou.

Ben jij van plan te wonen in Rotterdam, maar weet je nog niet waar? Bekijk onze blogs over Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid en Rotterdam West en kom meer te weten over deze wijken.

Geschreven door:

Bart

Deel dit artikel op:

Ook interessant: