Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Woning huren in Rotterdam West – een stukje historie

8 maart 2018

Woning huren in Rotterdam West

Rotterdam West is door de jaren heen een populaire en geliefde woonwijk in Rotterdam geworden. Het opkomende gebied dat tussen het centrum en Schiedam ligt, heeft een ruim aanbod aan koop- en huurwoningen. Wil jij een woning huren in Rotterdam? Dan is Rotterdam West een interessant stuk stad om in de gaten te houden. Door de komst van nieuwe restaurants, winkels en cafés, is West the place to be. Wie kennis wil maken met de diversiteit van Rotterdam, kan een bezoek aan de Nieuwe Binnenweg, het Oude Westen en Delfshaven eigenlijk niet overslaan!

Huren vlakbij het centrum van Rotterdam

Wie een huur- of koophuis in het Oude Westen heeft, woont min of meer in het centrum van Rotterdam. Het kloppende winkelhart, Centraal Station en de culturele hotspots vind je op loop- of fietsafstand. Het Oude Westen doet zijn naam eer aan: de meeste huizen zijn nog van voor de Tweede Wereldoorlog. Dat zorgt voor een sfeervol, knus en warm gevoel in het hippe en nieuwe Rotterdam vol moderne architectuur. Op de grens van het Oude Westen ligt de Nieuwe Binnenweg. Je winkelt hier de sterren van de hemel en sluit je dag af met een goede borrel. Hop bijvoorbeeld langs bij stadstuinwinkel STEK voor een  kekke plant en drink een speciaalbiertje bij de altijd gezellige Kraftbar.

Dé ontbijttip in West

Rotterdam West is hip & happening. Je vindt alle ingrediënten van het ultieme stadsleven op een steenworp afstand! Ga je huren in Rotterdam West? Dan hoef je de ochtend niet meer te beginnen met een zelf gesmeerde boterham met kaas. Je struint hier namelijk van ontbijt- naar ontbijtzaak. Dé ultieme breakfasttip? Dat is bij uitstek Lilith op de Nieuwe Binnenweg. De verse American Pancakes met de lekkerste koffie zijn hier zeker aan te raden!

Historische woning huren in Rotterdam – Delfshaven

Ben je op zoek naar een stukje historisch Rotterdam? Maak dan eens een wandeling over de  Voorhaven in het schilderachtige Delfshaven en je beseft niet dat je in een moderne wereldstad loopt. Dit gedeelte van de Maasstad is tijdens de oorlog ongedeerd gebleven en behoort tot een van de oudste Rotterdamse stadsdelen. Door de karakteristieke pakhuizen – waar je tegenwoordig ook in kunt wonen –  en de pittoreske jachthaven lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.  Ben je uitgewandeld? Drink dan een ijskoud biertje bij Stadsbrouwerij Pelgrim of loop binnen bij café-restaurant Soif voor een goede lunch.

Wil je meer weten over de verschillende wijken in Rotterdam? Lees dan ook onze blog over waarom je wil huren in Rotterdam Noord en Rotterdam Zuid!

Geschreven door:

Lilian

Deel dit artikel op:

Ook interessant: