Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Tips voor de leukste culturele uitjes in Rotterdam

28 september 2018

Nadat je bij ons een mooi huurhuis in de stad hebt gevonden en jouw stekkie helemaal naar smaak is ingericht, wordt het tijd om de stad te gaan ontdekken. Naast gezellige restaurants, bars en terrassen barst Rotterdam uit z’n voegen wat betreft kunst en cultuur. Zo vind je in de Maasstad tal van musea, kunstwerken op straat en worden er ontzettend veel culturele activiteiten georganiseerd. Als aanhuurmakelaar in Rotterdam helpen we je natuurlijk graag verder op weg om alle mooie pareltjes van de stad te leren kennen.

Huurhuis in de Maasstadveel cultuur om de hoek

Met een huurhuis in het centrum van de stad, is de keuze als het aankomt op een informatief museumbezoek reuze: het Maritiem Museum (scheepvaarthistorie), Boijmans van Beuningen (beeldende kunst), de Kunsthal (wisseltentoonstellingen) of het Wereldmuseum (culturele tentoonstellingen) en ga zo maar door.

Wie een échte museumliefhebber is, maar nog twijfelt of een huurwoning in het centrum van Rotterdam, heeft vanaf nu dus een extra goede reden om tóch dat prachtige huis in de Maasstad te huren.

 Expositiezondag

Rotterdammers die liever geen museum bezoeken, maar toch graag wat meer over de stad te weten willen komen kunnen terecht bij de Rotterdam Tourist Information. Zij organiseren regelmatig een Kunst en Cultuur-wandeling, waarbij een selectie van beelden, sculpturen en gebouwen wordt bezocht. Een echte Rotterdammer praat je bij over alle ins en outs. Rol je op een relaxte zondagochtend liever vanuit je bed in het Rotterdamse huurhuis naar een galerie of expositie? Wandel dan eens over de Nieuwe Binnenweg of Witte de Withstraat. Genoeg te zien! En daarna plof je bij een restaurant in dezelfde straat neer voor een heerlijke lunch of borrel.

Muziek, theater en films genoeg

Voor wie zin heeft in een wat diepgaander avondje uit met een mooie arthouse film, is Kino aan de Gouvernestraat of LantarenVenster aan de Otto Reuchlinweg een echte aanrader. Bij laatstgenoemde kun je ook terecht voor een sfeervol jazzoptreden van (internationale) artiesten én ze organiseren hier regelmatig leuke festivals. En als we het toch over een mooi theater hebben, dan mag een bezoek aan een voorstelling in het Oude of Nieuwe Luxor natuurlijk niet ontbreken. Kortom: er is genoeg te doen, als je een huurhuis in Rotterdam hebt bemachtigd!

Wil je meer insides over Rotterdam? Bekijk hier dan onze blog over de prachtige architectuur.

Geschreven door:

Dagmar

Deel dit artikel op:

Ook interessant: