Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Huurhuis in Rotterdam – dé moderne architectuurstad

8 februari 2018

Een van de vele redenen om in een huurhuis in Rotterdam te wonen, is de omgeving die je er gratis bij krijgt. Rotterdam staat bekend om haar architectonische hoogbouw en wordt ook wel dé stad van moderne architectuur genoemd. Reden te meer om je te vestigen in de veelbelovende Maasstad. Als aanhuurmakelaar van Rotterdam geven we je graag een beter beeld van onze inspirerende architectuur.

Huurhuis in Rotterdam mét vooroorlogs verhaal

Niet alleen de moderne kunstwerken zijn noemenswaardig, ook de oude architectuur is om trots op te zijn.  Al in de periode voor de Tweede Wereldoorlog deed Rotterdam het maar wat goed op het gebied van bouwkunst. In deze periode werd de Van Nelle Fabriek gebouwd. De fabriek die nu nog steeds hoog op het architectonische lijstje van menig liefhebber staat. Hetzelfde geldt voor Huis Sonneveld – inmiddels een museumwoning – wat een van de best bewaard gebleven bouwwerken van voor de oorlog is. Woon jij in een van de vooroorlogse huurhuizen in Rotterdam? Dan is de kans groot dat jouw huurhuis een mooie geschiedenis heeft!

Waarom je een huurhuis in Rotterdam wil hebben: mooie architectuur als de Van Nelle Fabriek Waarom je een huurhuis in Rotterdam wil hebben: mooie architectuur als de kubuswoningen

Huurhuis in Rotterdam als paddenstoelen uit de grond

In 1940 werd Rotterdam flink getroffen door de oorlog. De binnenstad werd door het bombardement bijna volledig verwoest. Hierdoor gingen veel van de gebouwen die Rotterdam kenmerkten in rook op. Tijdens de wederopbouw werkten Rotterdammers hard aan opbouwen van de stad, daardoor schoten complete wijken als paddenstoelen uit de grond. Dit gebeurde snel en effectief, waardoor het de wijken en huurhuizen in Rotterdam vaak aan charme ontbrak. Wel werden typische wederopbouwarchitectuur als de Lijnbaan, het Groothandelsgebouw, de Euromast, het Hilton, de kubuswoningen en de Doelen als trotse, onverwoestbare paradepaardjes neergezet in de Maasstad.

De architectuur van nu

Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er niet vreselijk hard gewerkt werd. De ‘Niet lullen maar poetsen’ mentaliteit zit in onze geesten verankerd. De laatste jaren zijn er tal iconische gebouwen bijgekomen en pronkt Rotterdam – mede door haar rijkelijke architectuur – steeds hoger op internationale lijsten. Zo trekken onder andere de Markthal, De Rotterdam, het Centraal Station, New Orleans en de Maastoren jaarlijks veel bekijks. Een stad om trots op te zijn én waar veel mensen een huurhuis willen bemachtigen.

Wil je meer insides over Rotterdam? Bekijk hier dan onze blogs over Rotterdam Zuid & Rotterdam Noord.

Ook interessant: