Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Maak van je huis in Rotterdam een workoutclub

17 januari 2019

Het is januari en dat betekent een hoop goede voornemens voor 2019. De kans is groot dat je jezelf ook dit jaar weer hebt voorgenomen om meer te gaan sporten. Maar, helaas ben je nog steeds geen fan van de sportschool. Dat heeft er de voorgaande jaren ook al voor gezorgd dat je snel weer de handdoek in de ring gooide. Een onmogelijke taak, lijkt het. Want hoe zorg je ervoor dat je aan het einde van 2019 toch een ware ‘sportaholic’ bent? Wij hebben de oplossing: tover je huis in Rotterdam om tot een workoutclub, waardoor je de deur niet meer uit hoeft. Hoe? Met deze thuis-workouttips helpen we je op weg!

Digital research

Het beste aan thuis sporten is dat je zelf kan bepalen waar je zin in hebt. Er zijn talloze apps die je op weg helpen met het vinden van de juiste oefeningen. Doe dus van tevoren wat digital research voor een passend trainingsschema op jouw niveau. Online heb je ook genoeg digital trainingscoaches die je op weg helpen en een stok achter de deur kunnen zijn.

Vijf must-haves voor een thuis-workout

Om van je thuis-workout een succes te maken, start je met het inslaan van de juiste materialen. Er zijn een aantal basisspullen die je voor vrijwel elke oefening kan gebruiken. Volgens Womenshealth zijn dit de must-haves voor je thuis-workout: dumbbells, TRX, elastische weerstandsband, optrekstang en een balansbal. Essentiële tip: start met lichte gewichten om blessures te voorkomen!

De workout voor je huis in Rotterdam

Nu je ingelezen bent en de juiste gear in huis hebt, is er geen enkele reden meer om niet te starten met sporten. Je hoeft immers je huis in Rotterdam niet meer te verlaten voor de sportschool. Weet je nog niet helemaal met welke oefeningen je kunt starten? We geven je drie voorbeelden:

Wall sit

De wall sit is ideaal om thuis te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is namelijk een lege muur en wat uithoudingsvermogen. Met een wall sit ga je voor 1 minuut lang met je rug tegen de muur aanstaan en zorg je dat je benen in een hoek van 90 graden zijn. Wil je jezelf uitdagen? Houd in iedere hand een dumbbell en houd je armen naast je lichaam.

TRX @ Home

Een TRX bestaat uit twee handvatten, die met een band vast zitten aan een anker. Door dit anker over een deur te hangen en de deur te sluiten, creëer je eenvoudig een fitnessapparaat.  De TRX kent zoveel mogelijkheden, dat je er een full-body workout mee kan doen. Wil je makkelijk beginnen? Pak de handvatten van de TRX vast en hang naar achter met gestrekte armen. Houd je lichaam recht, span je buik aan en trek je lichaam richting de handvatten. Houd de touwen op spanning en laat jezelf weer langzaam terugzakken. Hiermee train je binnen no-time je bovenrugspieren!

Step-up onto chair

Pak een stevige stoel of kruk. Als je dit niet hebt, kan je ook je bank of bed gebruiken. Stap om en om met een been op de verhoging. Wil je het wat zwaarder maken? Zwaai dan het been wat niet op de verhoging staat naar achter. Easy as that!

Met deze tips zijn er geen excuses meer! Maak jezelf trots en begin vandaag nog met de workout in je eigen huis in Rotterdam.

Ook interessant: