Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Tips voor het inrichten van een klein appartement in Rotterdam

9 april 2018

Het inrichten van een klein appartement in Rotterdam kan een ware uitdaging zijn. De ruimte is beperkt, er zijn spullen in overvloed én er is te weinig plaats om alles een eigen plek te geven. De inrichtingsmogelijkheden voor een petite pièce lijken aanzienlijk minder. Maar wanneer je het goed doet en je creatieve brein écht aan het werk zet, verricht je wonderen! Woon jij in een klein appartement in Rotterdam? Dan geven we je graag tips & tricks voor het efficiënt inrichten van je mini-paleisje.

Het kleurenpalet: lichte tinten voor een klein appartement in Rotterdam

Het begint allemaal bij het gebruik van de juiste kleuren. Zowel de kleur op de muren, als de tint van de meubels bepalen hoe ruimtelijk jouw woning oogt. Met een licht kleurenpalet realiseer je niet alleen een open aanzicht, maar je zorgt ook voor rust. Kies je direct rigoureus voor wit? Nee, hoor! Er bestaan een hoop lichte tinten die het perfect doen in een klein appartement in Rotterdam. Ook de combinatie van een sprekende natuurtint en een lichte verfkleur helpt jouw appartement groter te doen lijken.

De inrichting: grote, functionele meubels voor rust en harmonie

De meest voorkomende fout die bewoners van een bescheiden appartement in Rotterdam maken, is een inrichting met zoveel mogelijk compacte meubels. Hoewel de denkwijze meer dan logisch is, werkt het juist averechts. Het oogt ruimtelijker wanneer er gebruik wordt gemaakt van grote stukken meubilair: een grote hoekbank, één aanzienlijke poster op de muur of een behoorlijk vloerkleed. Dit contrast zorgt voor balans en harmonie.

Dan zijn er nog de multifunctionele meubels die perfect passen in een klein appartement in Rotterdam. Van een slaapbank tot aan een New-York-style opklapbed en van een poef mét opbergruimte tot een uitschuifbare eettafel.

De aankleding: planken, spiegels en organizers

De verf zit op de muren en de basismeubels hebben een plek in het huis gevonden. Een huis wordt echter pas een thuis wanneer het aangekleed wordt in de stijl die bij jou past. Om een klein appartement in Rotterdam ook met de aankleding nog net wat meer ruimte te geven, zorg je dat er zoveel mogelijk opbergruimte is. Dit doe je met lange, smalle kasten, opbergplanken en kleine afsluitbare organizers. Nog een laatste finishing touch? Hang aan één muur stijlvolle spiegels. Deze eyecatchers hebben de mooie eigenschap een ruimte optisch groter te laten lijken.

Nog op zoek naar een leuk appartement in Rotterdam, maar weet je niet in welke buurt je wil wonen? Lees dan onze blogs over Rotterdam Noord, Rotterdam Zuid & Rotterdam West en laat je inspireren!

Ook interessant: