Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

How to keep it cool: maatregelen voor een aangename temperatuur in je huurwoning

26 juli 2018

Niemand had het nog verwacht, maar de Nederlandse zomer is bloedheet! Rotterdammers zoeken massaal verkoeling in de Kralingse Plas, airco’s en ventilatoren draaien overuren en in supermarkten is geen waterijs meer te bekennen. Zodra het kwik boven de dertig graden stijgt, is het niet alleen raadzaam om voor jezelf verkoeling te zoeken, maar moeten er ook maatregelen getroffen worden om je huurwoning koel te houden. Hoe warm het in huis wordt en wat je daaraan kunt doen, is mede afhankelijk hoe goed het huis geïsoleerd is. Natuurlijk hebben wij – de experts in alle types huurwoningen – daar de beste inzichten in.

De moderne huurwoning

Woon jij in een moderne nieuwbouwwoning? Dan is de kans groot dat het binnen onaangenaam – en dan drukken we het nog zacht uit – warm is. Een pas gebouwde huurwoning bestaat vaak uit veel ramen en kent een uitstekende thermische isolatie. Dit zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft hangen en moeilijk weer naar buiten kan. Ook kent dit type huurwoning vaak het appartementsrecht van de architect, waardoor zonwering of een zonnescherm meestal niet is toegestaan.

Zorg daarom voor goede, zonwerende gordijnen. Omdat deze aan de binnenkant van je huurwoning hangen, heeft de architect daar vanzelfsprekend geen invloed op. Koelt het ’s avonds af? Gooi de vele ramen en deuren wagenwijd open én plaats hier een ventilator voor. Dit zorgt dat koude lucht naar binnen wordt gezogen en de warme lucht naar buiten wordt geblazen.

Vooroorlogse en naoorlogse huurwoning

Hoewel deze twee type woningen in veel bouwkundige aspecten totaal verschillend zijn, is de thermische isolatie in beide type huizen vaak niet optimaal of zelfs afwezig. Anders dan bij nieuwbouwprojecten – waar thermische isolatie verplicht is – blijft de warmte dus minder lang in huis hangen. Een groot voordeel voor deze hete zomer!

Hoe je die warmte buitenhoudt? Zet alle elektrische apparaten in huis uit, vermijd koken zoveel mogelijk, schaf een ventilator aan, houd je ramen overdag potdicht en zorg voor genoeg planten in en om je huurwoning!

Heb jij met deze temperaturen een verhuizing op de planning staan? Lees hier dan snel hoe je dit zo effectief en snel mogelijk verricht. Zo lig je binnen no-time én zonder verhuisstress te genieten op het strand.

Geschreven door:

Alyssa

Deel dit artikel op:

Ook interessant: