Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Zo los je kleine klussen in je huurwoning zelf op

12 augustus 2019

Wanneer je al even bent ingetrokken in je huurwoning, kunnen er kleine mankementen ontstaan. Voor de grote klussen bel je de beheerder van je huurwoning. Maar wist je dat je een hoop klusjes ook eenvoudig zelf op kunt lossen? Het kost soms namelijk meer tijd om heen en weer te bellen, dan wanneer je zelf voor klusjesman speelt. Haal je gereedschapskist maar tevoorschijn, want met deze tips kun je zelf aan de slag!

Lekkende kraan

Niets is vervelender dan waterdruppels die blijven kletteren in de gootsteen. Dit wil je zo snel mogelijk opgelost hebben! En dat doe je gewoon eenvoudig zelf. Met behulp van deze handleidingen en dit handige filmpje heb je de lekkende kraan zo zelf opgelost.  You’ve got this!

 1. Gamma: Hoe repareer ik een lekkende kraan?
 2. Loodgieter Rotterdam: Lekkende kraan repareren
 3. Praxis: Praxis laat zien hoe je het rubber van de kraan kunt vervangen

Verstopte putjes

Het begint muf te ruiken in de badkamer of keuken en het water loopt niet meer goed weg. There you are: het putje zit verstopt. Super vervelend, maar easy op te lossen. Probeer eerst één van deze trucjes voordat je hulp van buitenaf inschakelt.

 • The easy way: Afwasmiddel met kokend water
  Een handige huis-, tuin- en keukenoplossing: giet wat afwasmiddel in de afvoer en laat dit 10 minuten intrekken. Ondertussen zet je een volle waterkoker aan. Wanneer de 10 minuten voorbij zijn, giet je het water rustig in de afvoer. Mogelijk is de verstopping hiermee al verholpen!
 • Wondermiddel: Soda
  1. Los een handje schoonmaaksoda op in een kommetje heet water en giet dit rustig in je afvoer.
  2. Voeg een kommetje azijn toe. Let op: dit kan een bruisend effect veroorzaken, houd jezelf op een veilige afstand. (Door het bruiseffect moet je de soda en de azijn zeker niet van tevoren mengen!)
  3. Laat de soda en de azijn minimaal 15 minuten intrekken.
  4. Zet een volle waterkan aan en giet dit rustig door de afvoer
  5. Moment of truth: zet de kraan weer aan en test of de verstopping verholpen is.

Piepende deur

Niets is vervelender dan een piepende deur in je huurwoning.  Met deze tips heb je jezelf binnen vijf minuten verlost van dat irritante geluid!  Zorg voor een warm sopje, zachte doek, siliconenspray, tang, staalwol, zeep én een hamer. Dit heb je wel in huis… toch?

 1. Luister goed welke scharnier het piepende geluid maakt. De juiste gevonden? Maak de scharnier stofvrij met het warme sopje.
 2. Spuit hierna de siliconenspray op het scharnier.
 3. Open en sluit de deur een aantal keer zodat de spray zich goed kan verspreiden. De piep kan op dit moment al helemaal weg zijn. Is dit niet zo? Kijk dan naar de volgende stappen.
 4. Zijn de scharnieren met pinnen bevestigd? Haal dan de bovenste pin eruit met een goede tang.
 5. Veeg de pin af met staalwol en zeep. Tip hem eventueel recht als hij verbogen is met een hamer.
 6. Zet de pin er terug in, ét voila! Je probleem is opgelost.

Klus geklaard? Met deze tips laat je je huurwoning in Rotterdam ook blinken!

Geschreven door:

Bart

Deel dit artikel op:

Ook interessant: