Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Heb jij een woning in Rotterdam? Dan moet je niet lullen, maar poetsen!

22 november 2018

Rotterdammers staan er bekend om: niet lullen, maar poetsen! En dat nemen we in deze blog wel heel letterlijk. Want hoewel het voor de meeste mensen niet de favoriete bezigheid is, moet het schoonmaken van je woning in Rotterdam toch gebeuren. Ben jij geen geboren Assepoester en rond jij deze taak het liefst zo snel mogelijk af? Wij delen handige trucjes die het schoonmaken nét een stukje makkelijker maken.

Efficiëntie is key 

Wist je dat veel kleine schoonmaakklusjes makkelijk gedaan kunnen worden terwijl je aan het wachten bent? Zo ruim je de vaatwasser in en uit terwijl je lasagne in de oven staat te pruttelen, stofzuig je tijdens de reclame van je favoriete serie en haal je een doekje over je kasten totdat je telefoon voldoende opgeladen is om de deur uit te kunnen. Je woning in Rotterdam is op deze manier altijd aan kant!

Een blinkende badkamer binnen no time

Ontkalken, schimmel tegengaan, afstoffen en laten blinken: de badkamer is een flinke klus om bij te houden. Een handige en effectieve tip om deze klus te klaren is de douchecabine schoon te schrobben wanneer je er zelf onder staat. Moet je conditioner een paar minuten intrekken? Dan kun je mooi de muren inspuiten met anti-kalk. Wil je je tegels er als nieuw uit laten zien? Vul een lege spuitfles met schoonmaakazijn, spuit de tegels in en schrob met een sponsje: je badkamer is als nieuw in een paar minuten.

Wassen, ophangen, strijken, vouwen

Volgens onderzoek is het doen van de was niet de favoriete huishoudelijke klus van menig Nederlander. Hoe zorg je dat je deze taak zo efficiënt mogelijk uitvoert? Nou, door te beginnen met je kleding meteen uit de machine te halen zodra deze klaar is! Hang de kleding op hangertjes of leg ze languit te drogen. Op deze manier droogt je kleding zonder kreukels en hoef je dus niet meer te strijken. En geloof ons, dat wil je!

Talking about washing machines: ruikt ie niet helemaal fris of blijft er vuil in hangen? Mix dan een kopje water met baking soda en giet het mengsel in het compartiment waar je normaal je wasmiddel in doet. Gooi een beetje azijn in de trommel en zet een wasje aan zonder kleding. Laat het deurtje na afloop open staan zodat deze goed kan drogen en doorluchten en je wasmachine ruikt weer heerlijk!

Wil je meer handige tips voor je woning in Rotterdam? Bekijk dan onze blogs op deze pagina!

Geschreven door:

Bob

Deel dit artikel op:

Ook interessant: