Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Bespaar als huurder in Rotterdam tientallen euro’s per jaar

21 december 2017

Tijdens de winterse dagen in Rotterdam en de daarmee gepaarde ijskoude temperaturen, blijven we het liefst de hele dag in ons verwarmde huurhuis plakken. We kruipen maar wat graag met een warme fleecedeken op de bank, terwijl we de thermostaat naar standje hete peper draaien. Dat alles nadat we minutenlang onder een hete douche hebben gestaan en je medehuurder een warme kop stomende chocolademelk voor je klaarmaakt. Dat deze koude dagen funest zijn voor je energierekening is reeds bekend. Het extra stoken, langer douchen en veelvuldig opwarmen van water zorgt dat de kosten aan het einde van het jaar hoger worden. Als student of beginnende huurder in Rotterdam kun je dit geld vaak beter besteden. Daarom zetten wij als verhuurmakelaar de beste bespaartips voor je op een rij.

Huurder in Rotterdam? Bespaar op huishoudelijke apparaten

Word jij binnenkort huurder in Rotterdam? Dan is de kans groot dat je een hoop huishoudelijke spullen cadeau krijgt. Handig! Want al deze apparaten komen ooit wel eens van pas. Een nadeel van deze hulpmiddelen is dat ze veel energie kunnen vreten en dus geld kosten. En dat wil je als beginnende huurder niet.

Wees een verstandige huurder en zorg dat je zuinige apparaten krijgt of aanschaft. Deze herken je aan het energielabel, waarbij A+++ het meest zuinig is. Volgens Milieu Centraal is een huishouden per jaar zo’n 450 kilowattuur (kWh) kwijt aan standby-verbruik. Tweederde kun je voorkomen door de stekker uit het stopcontact te trekken wanneer je het apparaat niet gebruikt. Je bespaart tientallen euro’s!

Neem een douchecoach!

Een douchecoach? Niet in levenden lijve natuurlijk, maar een apparaatje dat gaat piepen wanneer jij  langer dan vijf minuten onder de douche staat. Vijf minuten douchen is immers voldoende en vermindert nauwelijks het douchegemak. Wel kan het flink schelen in de euro’s!

Zo bespaar je als huurder in Rotterdam op stoken

De thermostaat op standje hete peper is gevoelsmatig aangenaam, maar wordt vervelend wanneer je de eindnota ontvangt. Door de thermostaat één graad lager te zetten dan dat je gewend bent, kun je al €70 euro per jaar besparen! Ben je niet thuis? Zet de thermostaat dan op 15 graden. Zo bespaar je nog eens gemiddeld €130 (!) per jaar!

’s Nachts of in het weekend de was doen

Voor huurders in Rotterdam met een dubbeltarief is het voordelig om ’s nachts of in het weekend de wasmachine aan te zetten. Deze zogeheten nachtstroom is stukken voordeliger. Hoe laat het nachttarief ingaat verschilt per regio. Huurders in Rotterdam betalen vanaf 23.00 uur en het gehele weekend een nachttarief! Meer weten? Je leest het hier.

Huurder in Rotterdam: met de watertaxi van A naar B

Geschreven door:

Alyssa

Deel dit artikel op:

Ook interessant: