Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

8 praktische manieren om duurzamer te wonen in Rotterdam

20 februari 2019

Een duurzamer leven

De afgelopen tijd stond het nieuws er vol mee: men bekommert zich massaal om de razendsnelle opwarming van onze mooie planeet. Zo gaan jongeren de straten op om de noodzaak van klimaatactie duidelijk te maken, stappen steeds meer mensen over naar een plantaardige levensstijl en groeit het aantal ‘Tiny Houses’ – waarin duurzaam wonen centraal staat – sterk.  Het leiden van een duurzaam leven is al lang geen geitenwollen sokken kwestie meer. Integendeel! Als we willen dat de aarde wat langer mee gaat dan vandaag, moeten we onszelf een duurzamere levensstijl aanmeten.

8 tips om duurzaam te wonen in Rotterdam

Voor degenen die geen drastische stappen willen ondernemen zijn er gelukkig genoeg simpele manieren om toch duurzamer te wonen in Rotterdam. Hoe? Wij helpen je op weg met deze 8 simpele trucs:

  1. Ja, ja. We weten het allemaal: door het gebruik van ledlampen kun je al een stuk duurzamer wonen in Rotterdam. Helaas doen we dit nog niet voldoende. De aanschaf van een ledlamp kost iets meer dan een gloeilamp, maar op langer termijn scheelt het niet alleen voor het milieu, maar ook in de portemonnee! Doen dus.
  2. Ben jij zo’n koukleum die al snel de verwarming aanzet? Doe het niet! De kou kun je ook buitenhouden door de gordijnen dicht te doen (deze hebben een isolerende werking), tochtplekken in huis af te dekken, dubbel glas te nemen en een hoop kaarsen aan te steken.
  3. Schaf een zuinige douchekop aan en douche vooral niet te lang. Wist je dat drie minuten douchen meer dan genoeg is?
  4. Haal groen in huis! Planten zijn een duurzame vorm van decoratie, omdat ze de lucht zuiveren. Hierdoor zijn chemische luchtverfrissers al gauw overbodig.
  5. En in hetzelfde rijtje: vervang je chemische schoonmaakmiddelen door natuurlijke. Wil je het echt goed doen? Dan maak je je schoonmaakmiddel gewoon zelf van bijvoorbeeld Baking Soda (zuiveringszout).
  6. Ben jij zo’n mazzelpik die een tuin heeft in Rotterdam? Ook daar kun je duurzaam mee om gaan! Plaats een ouderwetse regenton bij je dakgoot om regenwater op te vangen. Dit water gebruik je voor het sproeien van je tuin of die duurzame groene decoratie in je huis. Wil je het écht goed doen? Verbouw dan je eigen groenten en fruit!
  7. Voorkom sluipgebruik van je elektrische apparaten. Dit doe je simpelweg door de stekker uit het stopcontact te trekken zodra je het apparaat niet gebruikt. Zit de stekker er wel in, blijft energie verbruikt worden. En dat is zonde. Voor de centen, maar zeker voor het milieu!
  8. Vintage is hot! Dit geldt ook voor je interieur en dat is hartstikke duurzaam. Ga jij binnenkort wonen in Rotterdam? Richt je huisje dan eens in met tweedehands spullen. Echt, het is helemaal de trend.

Met deze praktische tips kan iedereen een steentje bijdragen aan een beter milieu! Wil je ook weten hoe je geld kunt besparen als huurder in Rotterdam? Ook daar hebben we zat tips voor en die lees je hier.

 

Geschreven door:

Dagmar

Deel dit artikel op:

Ook interessant: