Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Nieuw in Rotterdam? Hier scoor je de beste ontbijtjes!

28 maart 2019

Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en die nuttigen we tegenwoordig het liefst buiten de deur: breakfast! Wij kijken er dan ook niet raar van op dat Rotterdam er de laatste jaren een hoop nieuwe, hippe ontbijtzaken bij heeft gekregen. Voor wie komt wonen in Rotterdam en op zoek is naar een gezellige ontbijtstek, hebben wij onze top drie op een rijtje gezet. Zo ben je verzekerd van een heerlijk ontbijt en kun jij je dag in je nieuwe stad goed beginnen. Want een goed begin, is het halve werk. Niet?

Picknick
We starten onze hotspotlijst midden in het centrum van Rotterdam: om de hoek van station Blaak zit de oergezellige zaak Picknick. Bij Picknick is er voor ieder wat wils: van goedgevulde ontbijtplanken, tot zoete wentelteefjes. En van scones met dikke room en jam tot een gezonde acaïbowl. Het allerleukste aan deze zaak? Alle gerechten worden huisgemaakt en er wordt gewerkt met verse lokale en regionale producten. Zo heb je een écht Rotterdams ontbijt op je bord!

Picknick – Mariniersweg 259 – http://www.picknickrotterdam.nl/

Arzu – The Foodbar Supplier
Ga jij wonen in Rotterdam Noord en ben je wel in voor een heerlijk zoet ontbijtje?  Aan de Bergweg vind je Arzu – The Foodbar Supplier: de spot voor je dagelijkse zoetbehoefte! Arzu staat bekend om haar foodbars en vegan truffels, maar op de kaart vind je ook een hele lijst met verschillende soorten pannenkoeken. Ga voor de pancake met nutella én m&m’s (guilty pleasure!) of kies een hartige variant met spinazie, feta en een spiegelei. Naast dat je hier lekker kunt ontbijten, is de zaak van Arzu ook nog eens om door een ringetje te halen. Winning!

Arzu – The Foodbar Supplier – Bergweg 209A – https://arzuthefoodbarsupplier.com

BACKYARD
Een ander Rotterdams pareltje in het centrum van de stad is het pas geopende BACKYARD. Deze Rotterdamse spot laat je kennismaken met de veelzijdige en smaakvolle veganistische keuken.  En zoals de naam al doet vermoeden, waan je je in deze zaak in een oase van groen. Als je niet beter zou weten, lijkt het zelfs bijna of je in je eigen achtertuin vertoeft! Op de kaart vind je geheel in stijl gerechten die ‘Down to earth’ zijn: plantaardig, kakelvers en zonder onnodige toevoegingen. Zo start je je dag bij BACKYARD met een home-made exotische fruitbowl, avocadotoast of vegan wafels om je vingers bij af te likken.

BACKYARD – Korte Hoogstraat 14 – http://backyardrotterdam.nl/

Geschreven door:

Karlijn

Deel dit artikel op:

Ook interessant: