Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu

Een terugblik – en kijkje in de toekomst – op 15 jaar In de Stad

16 december 2019
‘It’s the most wonderful time of the year.’ Heel Nederland is in de feeststemming en maakt zich op voor de feestdagen. Evenals de heren achter In de Stad, die deze decembermaand nóg een belangrijke viering op de agenda hebben staan. Het is inmiddels 15 jaar geleden dat In de Stad haar deuren opende in hartje Kralingen. Om stil te staan bij het 15-jarig jubileum organiseert het familiebedrijf op donderdag 19 december een feest. Ter ere van deze bijzondere gebeurtenis blikken vader en zoon Van der Mark terug op de afgelopen 15 jaar.

 

“Wat wil je later worden?” “Nou net zoals jij. Heel de dag met je benen op het bureau bellen.”

 

Zo vader, zo zoon

“In 1984 kocht ik mijn eerste pand. Dit werden er twee, vier, zes, acht en inmiddels is er een uitgebreide portefeuille ontstaan.” Kees van der Mark had nooit het plan om een vastgoedbedrijf te starten, maar is er naar eigen zeggen ingerold. “Mijn vader zat in het vastgoed en hoewel we nooit hebben samengewerkt heb ik wel afgekeken.” Dat gevoel voor het vastgoed in de familie zit blijkt ook uit het feit dat Bob van der Mark, Kees’ jongste zoon, in zijn vaders voetsporen treedt. “Wat wil je later worden?”, vroeg Kees aan Bob toen hij nog een klein jongetje was. “Nou net zoals jij. Heel de dag met je benen op het bureau bellen.” Zo gezegd, zo gedaan, al werkte het in de praktijk uiteraard net iets anders. Bob liep sinds zijn twaalfde mee met de klusjesman om spijkers in de muur te slaan. Zijn werkzaamheden werden naarmate de jaren verstreken steeds meer aangevuld: van receptie tot telefoontjes en administratie. Door de jaren heen leerde Bob alle kneepjes van het vastgoed vak; inmiddels is hij voornamelijk verantwoordelijk voor de verhuur van woningen.

Trots

Hoewel de oudste zoon Bart zich in eerste instantie in de horecabranche stortte, heeft ook hij nu zijn richting in het vastgoed gevonden. “Het is natuurlijk de bedoeling dat Bob en Bart de boel uiteindelijk overnemen.” Het feit dat zijn zoons zich momenteel klaarstomen om het familiebedrijf voort te zetten is dan ook het grootste hoogtepunt in Kees’ carrière. Ieder jaar gebeurt er wel iets unieks, zoals overnames van vastgoedportefeuilles, de aankoop van een gemeentelijk pand en het grootste project so far: De Schiewerf. Toch is Kees het meest trots op zijn medewerkers, waaronder zijn zoons. In de Stad zou in het bijzonder niet bestaan zonder Kathinka: de vrouw van Kees en moeder van Bob en Bart. “Wij zijn voornamelijk onderweg en bemoeien ons vrij weinig met wat er hier gebeurt. Kathinka is de drijvende kracht achter het bedrijf en onze spin in het web. Zonder haar hadden we het nooit zo ver geschopt.” Ook zou In de Stad niet zover zijn gekomen zonder Emiel van der Maaten: het creatieve brein achter projecten én Bas van Dam: de rechterhand én Kees’ geweten. Ali en Faziel houden alle klanten al jarenlang tevreden, evenals Alyssa, Karlijn en Shanna die het kantoor runnen. “We werken al jaren met een leuk en hecht team én dezelfde leveranciers. Samen zorgen we ervoor dat onze klanten tevreden blijven. Er bestaat namelijk geen mooiere waardering dan de complimenten en bedankjes van onze klanten.”

Toekomstplannen

Hoewel het team een groot steentje bijdraagt aan de successen van In de Stad, heeft de organisatie ook veel te danken aan haar loyaliteit, oprechtheid en Rotterdamse mentaliteit. “We zijn eerlijk in wat we doen. We verzinnen geen onzinverhaaltjes, we lullen nergens omheen en maken geen beloftes die we niet na kunnen komen. What you see is what you get!” Met deze steady instelling hopen de heren de komende 15 jaar een dubbele groei te maken. “Ik zal hier de basis voor leggen en aan meewerken, maar de jongens moeten het afmaken.”– Kees. Bob vult zijn vader aan: “De basis staat al. In 15 jaar tijd wil je écht iets groots neerzetten. Mijn ultieme droom is een iconische toren bouwen, die niet meer is weg te denken uit de Rotterdamse skyline. Rotterdam zit in ons bloed, en over 15 jaar zie je dat hopelijk ook terug in iconisch vastgoed!”

 

 

Geschreven door:

Alyssa

Deel dit artikel op:

Ook interessant: