Huren
Beheren
Over ons
Ontwikkelen
Blog
Contact
Login
Sluit menu


Eco-villa’s

Eco-villa’s

Het is je vast niet ontgaan: Men leeft steeds vaker maatschappelijk bewust. Bij de keuzes die wij dagelijks maken, worden milieu aspecten steeds belangrijker. We doen bijvoorbeeld boodschappen bij de lokale supermarkt, kiezen steeds vaker voor de bekende vleesvervangers en pakken vaker de fiets of het openbaar vervoer. Deze trend is niet alleen te zien in onze dagelijkse aankopen, maar ook in de investeringen op de lange termijn. Zo worden zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers steeds vaker aangeschaft bij de aankoop of verbouwing van een huis.

Bij In de Stad realiseerde men zich dit al jaren geleden. In 2006 is begonnen met de bouw van vier ecologische villa’s in Hellevoetsluis. In alle fases van de bouw is nagedacht over de meest optimale uitvoering van de duurzame woningen. De vorm van het dak zorgt ervoor dat het regenwater wordt opgevangen, de zonnepanelen gedragen kunnen worden en de wind buiten wordt gehouden. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een optimale lichtinval in de woning. De warme vertrekken bevinden zich aan de zonkant en de koude vertrekken aan de schaduwkant. Zowel in de winter als in de zomer zal de zon zorgen voor een aangename binnentemperatuur. De stookkosten zullen hierdoor aanzienlijk lager uitvallen. Indien de woning toch aanvullend verwarmd of gekoeld dient te worden gebeurd dit via een duurzame warmtepomp. Deze installatie verwarmt of koelt door middel van de natuurlijke grondtemperatuur. De grondtemperatuur wordt vervolgens door de woning verspreid met behulp van buizen in de vloer. Koud water zal de woning in de zomer koelen en warm water zal de woning in de winter verwarmen. Bij de gehele installatie komt bovendien geen aardgas te pas! Als laatste is gekozen voor een ecologisch mos sedumdak. Dit zorgt voor extra isolatie, maar geeft de woningen ook haar groene uitstraling. De villa’s bevinden zich in een groene omgeving, waardoor de woningen door het groene dak als het ware op gaan in de omgeving.

Kortom, de eco-villa’s vormen een maatschappelijk bewust project. Het is een futuristisch en daarmee uniek project uit de portfolio van In de Stad. Ook interesse in een ecologische woning? Houd onze projectpagina dan goed in de gaten en wie weet woon jij binnenkort in een duurzaam huis!